Hulp gevraagd bij aankoop scanner voor omgeving Den Haag

Onderwerpen die niet in de andere categorieën passen maar wel met dit onderwerp te maken hebben
Plaats reactie
SteKel
Berichten: 10
Lid geworden op: 17 jun 2007 14:36:09

Hulp gevraagd bij aankoop scanner voor omgeving Den Haag

Bericht door SteKel » 12 jul 2007 20:58:40

Hallo,

Ik heb zo'n 30 jaar in Haaglanden naar vooral de hulpdiensten geluisterd. Toen bij de Politie Edacs werd ingevoerd werd dat wat minder en sinds C2000 ben ik helemaal noodgedwongen afgekickt. Ik ben er dus al een tijdje uit, maar sinds kort ben ik me gaan verdiepen in P2000 en dat heeft me weer enthousiast gemaakt. Het kriebelt weer!

Daarom heb ik mijn oude Yupiteru MVT-7100 uit de kast gehaald en ben met de info op vooral dit forum gaan proberen naar andere diensten en bedrijven te gaan luisteren. Maar het is stil geworden in de ether, afgezien van alle piepjes, bromtonen en draaggolven! Waar zijn de taxi's, HTM, beveiliging en noem maar op gebleven??? Is het misschien zo dat tegenwoordig de meeste diensten en bedrijven aan het trunken geslagen? Zijn die piepjes en brommen afkomstig van de communicatie waarnaar ik op zoek ben? Kan ik met een trunkingscanner weer leuk gaan luisteren naar de taxibedrijven, HTM, beveiliging etc., of is dat niet nodig en luister ik op de verkeerde plekken?

Ik heb het nodige gelezen over trunking en allerlei systemen zoals Combofoon, Albatros, Infoxx en Entropia met of zonder TQ en zie ik even door de bomen het bos niet meer. Ik mis vooral informatie die deze systemen praktisch linkt naar de verschillende scanners.

Ik begrijp dat Entropia als opvolger van Traxys in Nederland zo'n beetje de nieuwe standaard is geworden. Als ik het goed heb, kun je de communicatie op Entropia met een trunkingscanner gewoon beluisteren en is MPT-1327 een protocol binnen Entropia. Maar hoe zit het met Combofoon, Albatros en Infoxx?

Nu heb ik op mijn Yupiteru zo'n beetje alle gebruikelijke banden afgestruind, en ik kom overal nauwelijks spraak maar wel heel veel gebrom, gepiep en draaggolven tegen. Zijn dit nou ook trunkingkanalen die ik met een trunkingscanner wel kan beluisteren? Is er op trunking in de omgeving van Den Haag het nodige te beluisteren en waar moet ik dan aan denken? Ofwel, heeft een nieuwe trunkingscanner in dit gebied echt meerwaarde t.o.v. mijn oude Yupiteru? Entropia werkt tussen 420-425 Mhz, is dan alleen dat gebied interessant of is er meer te beleven en zo ja, wat en waar? Ik zie op het forum nl. wel allerlei andere frequenties op andere banden, maar ik weet niet of daarvoor extra apparatuur nodig is. Het is voorlopig niet mijn bedoeling om de scanner op de computer aan te sluiten, het gaat mij echt om het luisteren naar het apparaat zelf.

Zelf zit ik momenteel te denken aan een UNIDEN Bearcat UBC785XLT, maar dan zou ik wel graag eerst willen weten wat ik daar zoal mee zou kunnen beluisteren. Misschien ga ik zelfs zaterdag al op pad, dus alle hulp wordt zeer gewaardeerd!!!

Het zijn een heleboel vragen, maar ik zal met ieder antwoord hartstikke geholpen zijn. Alvast enorm bedankt daarvoor en ik hoop weer veel plezier te kunnen gaan beleven aan de oude hobby!
Groet,
Gerard

Gebruikersavatar
wireless minds
Berichten: 580
Lid geworden op: 14 jan 2007 16:06:09
Locatie: Haaglanden

Bericht door wireless minds » 12 jul 2007 21:19:26

das denk ik een vraag voor johan of hunter, misschien kun je contact met hun opnemen :?

Plaats reactie